Новости и статьи

نقش و جایگاه پنجره در معماری ایرانی(از سنتی تا مدرنیته)

 

پنجره، یکی از عواملی است که نقش مهمی در شکل دهی به بنا در معماری ایرانی دارد در ساختار پنجره ی بناهای سنتی ایرانی، توجه به ویژگی های فرهنگی از لحاظ نحوه ارتباط بصری و احساسی بین فضای داخل و خارج بنا، به خوبی رعایت شده است در معماری سنتی ایرانی، براساس شرایط محیطی و اقلیمی هر بنا، فضاها دارای پنجره هایی با شکل، اندازه و ساختاری متنوع از لحاظ کارکرد بوده، که نام گذاری متفاوتی داشته اندو در این راستا پی بردن به ماهوم و جایگاه پنجره به عنوان یکی از عناصر مهم که نقش موثری در تداوم سنت معماری ایرانی دارد، حائز اهمیت است.

در معماری قدیم ایران، پنجره از جایگاه خاصی برخوردار است. معماری سنتی ایران با تلفیقی از نماسازی های زیبا و متنوع به همراه تنوع و انتخاب پنجره های مناسب و عناصر دیگر از قبیل طاق و گنبد، باعث به وجود آمدن نماها و بناهای ماندگار و بدیع شده است.

جالب است بدانید اکثر دوره های دنیا، از کلاسیک گرفته تا مدرن و پسامدرن، با هنر معماری آغاز شده اند و اولین تغییرات دوره ای را در بناهای معماران می بینیم. در این شرایط، مواد و مصالح هم از قافله ی تغییرات عقب نماندند و متناسب با معماری و نیازهای انسان، پیشرفت کردند.یکی از این موارد پنجره های آلومینیومی کرتین وال (Curtain wall) است که به پوشش بیرونی ساختمان اطلاق می شود که جزو سازه ساختمان محسوب نمی شود. به این معنا که هیچ باری از ساختمان را به دوش نمی کشد و تنها نیرویی که بر آن وارد می شود وزن خودش و نیروی بادی است که با احتساب موقعیت اقلیمی و ارتفاع ساختمان بر آن وارد خواهد شد. تنها هدف کرتین وال علاوه بر زیبایی نما، بیرون نگاه داشتن شرایط آب و هوایی و جوی از ساختمان است. یکی از تولیدکننده های داخلی که در این زمینه ها فعالیت داشته شرکت آلومینیوم کوپال اصفهان است که با تولید و نصب پنجره های الومینیومی کرتین وال در ساختمانها به چشم انداز ساختمان نمایی زیبا و منحصر به فرد میبخشد.

هنگامی که به کمک کرتین وال نمای شیشه ای بزرگ ایجاد میکنیم، مزیت بزرگی عاید می شود چرا که نور می تواند عمیق تر وارد ساختمان گردد. مزیت استفاده از شیشه در بین قالب های فلزی علاوه بر زیبایی، تأمین نور به هنگام روز است. نمای کرتین وال بهترین نمای شیشه ای ساختمان به لحاظ مسائل سازه در ارتفاع محسوب می شود.

ویژگی های نمای کرتین وال

همانطور که در بالا اشاره کردیم، یکی از ویژگی های اصلی این نما، عایق کردن ساختمان است. البته این متریال نوین دارای ویژگی های دیگری هم می باشد که در زیر به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم:

  • عایق کامل رطوبتی و حرارتی و صوتی
  • بهینه سازی در انتقال نور و دمای محیط
  • کاهش مصرف انرژی
  • سبکی ساختار و کاهش بار مرده ساختمان
  • سرعت بالای اجرا
  • زیبایی و جذابیت زیاد در شب و روز
  • مقرون به صرفه بودن
  • رفتار تنشی مناسب در مقابل نیروی زلزله و باد و برف

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *